Poreklo i sastav vode

La Fantana je negazirana prirodna mineralna voda sa niskim sadržajem natrijuma i drugih rastvorivih mineralnih materija. U skladu sa odredbama Pravilnika o kvalitetu i drugim zahtevima za prirodnu mineralnu vodu, prirodnu izvorsku vodu i stonu vodu (objavljenom u „Službenom listu SCG”, br. 53/2005 od 23.12.2005. godine), prirodna mineralna voda pripada najvišoj kategoriji voda.

Zahvaljujući optimalnom odnosu minerala, kalcijuma i magnezijuma i niskom sadržaju natrijuma, La Fantana voda pogodna je za svakodnevnu upotrebu.

Proizvodnju i flaširanje vode La Fantana obavlja u sopstvenoj modernoj fabrici, jedinoj u zemlji koja je namenski sagrađena za proizvodnju vode koja se puni u boce od 19 litara i distribuira pomoću water cooler aparata za vodu. Fabrika je smeštena u Mitrovom Polju, u neposrednoj blizini Aleksandrovca Župskog. Izuzetno očuvana priroda Mitrovog Polja, oivičenog masivima Goča, Željina i Kopaonika, odlična je potvrda kvaliteta vode sa ovog područja.

Eksploatacija vode vrši se sa dubine od 90 metara. Analizu vode izvršio je Zavod za javno zdravlje Kruševac pod brojem M 629/18 od 13.12.2018 godine.

SastojciMg/l
Natrijum (Na+)1,67
Kalijum (K+)0,45
Kalcijum (Ca2+)41,45
Magnezijum (Mg2+)33,11
Bikarbonati (HCO3)264,89
Hloridi (Cl)< 6,8
Sulfati (SO42-)14,0
Suvi ostatak na 180° C214,00