La Fantana i Ledena dvorana

La Fantana i Ledena dvorana

 

Blog

Pod krovom Ledene dvorane nedavno se vodila prava borba. Okupila se tu četa mladih hokejaša spremnih da zaigraju mečeve protiv ljutih rivala. Prvi krug Kontinental Kupa kojem je domaćin bio hokajaški klub Crvena zvezda a pod strogim pravilima IHF-a održao se u našoj prestonici. Tu su se u ulozi takmičara našle ekipe Esja Reykjavik sa Islanda, Zeytinburnu Istanbul iz Turske i Irbis iz Bugarske.

Seniori našeg predstavnika goste su dočekali u odličnom raspoloženju. Ekipe su se pre meča naoštrile borbenim strategijama kako zavarati i nadmudriti protivnika. Ključan element te strategije je voda, zato što je organizam hokejaša posebno izložen dehidrataciji tokom meča. La Fantana je zato obula svoje stare prašnjave klizaljke i pohitala u pomoć. Voda izložena velikom minusu u svom drugom pojavnom obliku osnovna je podloga ovom sportu. Ona omogućava sportistima da se na klizaljkama kreću brzinom i do 40 km/sat, zbog čega se ovaj sport svrstava u jedan od najdinamičnijih i najbržih ekipnih sportova. Podatak koji sigurno podiže adrenalin je činjenica da gumeni paknovi usled jačine šuteva dostižu brzinu preko 160 km/sat.

Četiri uzbudljiva dana Beograđani prisutni u hali i oni kojima je udobnije bilo u toplini svog doma pratili su ove mečeve. Naš predstavnik uspeo je da izbori plasman u drugu rundu Kontinental Kupa, koja će se održati krajem oktobra. I tu će snage odmeriti sa mađarskim i španskim takmičarima.

La Fantana uspešno je odolela minusu. Drago nam je da smo bili u službi sporta. Nakon nekoliko dana od završetka kupa samo još po nekad čuje se šum klizaljki i buka paknova nošena brzinom mladih oklopnika.