La Fantana & Vaterpolisti Partizana – osvajači Kupa Srbije

La Fantana & Vaterpolisti Partizana – osvajači Kupa Srbije

 

Blog

Da najbolji idu ruku pod ruku pokazalo se još jednom. U to su nas uverili vaterpolisti Partizana koji su u poslednjem kolu Super lige ostvarili pobedu nad Zemunom i osvojili 29. titulu prvaka Srbije.

Meč je odigran na bazenu na Banjici gde su crno beli savladali protivnike sa 14:4 što im je omogućilo da četvrti put uzastopno osvoje šampionsku krunu. Veoma uspešna sezona je za njima, mladi vaterpolisti uspeli su da odbrane i titulu prvaka i Kup Srbije. U ovoj utakmici pokazali su nadmoć nad svojim protivnicima a više od ostalih su se izdvojili Đorđe Lazić, Marko Manojlović, Nikola Radonjić i Srđan Aksentijević koji su više puta u toku ove utakmice uspeli da prevare odbranu protivničkog tima i publiku počaste maestralnim golovima. Sreća na licu igrača, najvatrenijih navijača, članova tima i njihovih porodica, bila je više nego očigledna jedne poslepodnevne srede u najtrofejnijem klubu.

Vaterpolo se često poistovećuje sa fudbalom ili ragbijem pošto po osnovim elementima podseća na ove sportove. Ljubitelje ovog sporta uvek je zanimalo šta se dešava ispod površine vode? Dubine bazena, poput morskih dubina, na čijem dnu leže olupine brodova, kovčega davno izgubljenog blaga, koje su gusari žustrom borbom osvajali. Oko kamere, čini se nikada ne uhvati niti uspe da dočara onu snagu, brzinu, hitrost, sve one kvarne udarce koje voda vešto prikrije.

Zaista ne možemo da izmerimo da li je naša sreća bila veća u momentu kada je na semaforu bila ispisana ubedljiva pobeda ili u momentu kada je predsednik VSS Viktor Jelenić igračima uručio medalje a kapitenu Dimitriju Rističeviću pehar šampiona Srbije.

LA FANTANA čestita osvajanje titule vaterpolistima Partizana!!!