Recepti i preporuke za pravilnu hidrataciju

Recepti i preporuke za pravilnu hidrataciju

POVEĆAJTE UNOS TEČNOSTI - SAVETI ZA PRAVILNU HIDRATACIJU

Stručnjaci savetuju da unosimo više tečnosti, naročito tokom letnjih dana kada su veće temperature i kad je veći rizik od dehidracije. Preporučena, optimalna količina dnevnog unosa vode je oko 2L, ali ta količina je individualna i zavisi od mnogo faktora - pola, uzrasta, telesne težine, stepena fizičke aktivnosti u toku dana, i tome slično.

Ipak, mnogi od nas ne uspevaju da ispoštuju dnevne količine vode potrebne organizmu, jer navika da pijemo dovoljno vode još uvek nije u potpunosti ukorenjena našim prostorima (neka istraživanja su pokazala da čak 95% Srba ne pije dovoljno vode, što je veoma zabrinjavajuća statistika).

Hajde da se svi potrudimo da ne budemo deo te statistike, jer briga za sopstveno zdravlje i blagostanje na zdravstvenom planu bi trebala da krene od pijenja dovoljno vode u toku dana, a to je najmanje što možemo da uradimo za sebe.

Nekoliko saveta kako da steknemo naviku da pijemo vodu češće:

1. FLAŠICU SA VODOM DRŽITE NA VAŠEM RADNOM STOLU

Još jedan od načina da se setite da pijete više vode je da ostavite sebi poruku na mestu gde radite ili učite, ili da stavite podsetnik na telefonu. Šta god da je Vaš izbor, cilj je isti - popiti optimalnu količinu vode u toku dana.

2. ODREDITE SEBI RITAM OBAVEZNOG PIJENJA VODE

Neka to bude pola sata pre svakog obroka, kada stignete na posao (ili gde god da dođete, neka Vam pređe u naviku, kao što je slučaj sa pranjem ruku kad god dođemo negde), pre - tokom - posle treninga, u prevozu. Ovo su situacije kojima smo manje-više svi izloženi tokom dana, stoga ako steknete naviku da Vas ove situacije asociraju na pijenje vode, raste verovatnoća da ćete piti dovoljne količine dnevno.

3. NEKA VODA BUDE UVEK UZ VAS

Bilo da studirate ili radite, ovaj savet važi za sve, čime god da se bavimo. Pokušajte da “prevarite svoj mozak” tako što će Vam uvek u vidokrugu biti flaša sa svežom vodom, jer je tada veća verovatnoća da ćete posegnuti za vodom i kada niste žedni, a to znači da ćete se pravilno i pravovremeno hidrirati.

U trenutku kada Vas žeđ podseti da pijete vodu, Vaš organizam je već dehidrirao, zato Vam savetujemo Vam flaša sa vodom uvek bude dostupna, kako bi Vam voda bila na dohvat ruke za učestaliju konzumaciju.

4. OBOGATITE SVOJU VODU RAZNIM UKUSIMA I “DODELITE JOJ JOŠ NEKU FUNKCIJU”

Verovatno ste se do sada susreli sa raznim receptima kako učiniti vodu ukusnijom, ali koja pored toga ima još neku funkciju - izbacivanje viška vode iz organizma ili mršavljenje.

U nastavku teksta predstavljamo Vam neke detox vode koje će pozitivno uticati na Vaš organizam, ali i na dostizanje ciljeva koje ste sebi postavili.

NAPRAVITE DETOX NAPITAK OD KOJEG KILOGRAMI IDU DOLE

Želite li i vi da ispunite svoje ciljeve za leto i da dovedete svoje telo do savršenstva? U tome će Vam pomoći prvenstveno povećan unos tečnosti, jer voda ne samo da nas održava hidriranim, već i pomaže izbacivanje toksina iz organizma, pozitivno utiče na probavni sistem, jača naš imunološki sistem, poboljšava elastičnost organa i tkiva i generalno poboljšava naše zdravstveno stanje, ali i izgled.

S obzirom na brojne pozitivne efekte koje voda ima, trebala bi da bude najomiljenije i najučestalije birano piće za dnevno osveženje. Ako voda sama po sebi ima takve sjajne efekte na naš organizam i spoljašnji izgled, možete li zamisliti koje nam sve benefite pruža voda obogaćena određenim sastojcima koji podstiču mršavljenje i čišćenje organizma od toksina? Ostanite sa nama do kraja teksta i otkrijte kako da napravite svoj čaroban napitak za leto!.

VAŠ SAVEZNIK ZA MRŠAVLJENJE - SASSY VODA

Sigurno ste do sada čuli za benefite koje Vašem organizmu pruža Sassy voda, a ako niste, sada je vreme da isprobate ovaj magični recept! Sassy voda je dobila naziv po nutricionistkinji Sintiji Sas koja ju je osmislila kao recept za mršavljenje, za čišćenje organizma od toksina, viška vode i ubrzavanje metabolizma.

Dodajte sledeće sastojke u Vašu La Fantana vodu i dobićete dupli pozitivan uticaj na Vaš organizam - La Fantana voda sadrži sve potrebne minerale za optimalno funkcionisanje Vašeg organizma, eliminisanje osećaja umora i povećanje nivoa energije. Kada dodate sve sastojke da biste napravili Sassy vodu, Vaša La Fantana voda postaje još čarobnija i još efikasnije Vas vodi ka specifičnom cilju - gubitku viška kilograma.

Recept za Sassy vodu:

  • - 2 litra vode
  • - 1 srednji krastavac
  • - jedan limun
  • - 1 manji koren đumbira
  • - 12 listova sveže ili jedna kašika suve mente.

Način pripreme:

  • - Sipajte 2 litra vode u stakleni bokal ili teglu
  • - Svež krastavac operite, oljuštite i naseckajte na tanke kolutove
  • - Limun dobro operite i isecite na kolutove, ali ga nemojte ljuštiti
  • - Očistite koren đumbira i narendajte. Ukoliko ne nađete svež, Sassy vodu možete napraviti i sa đumbirom u prahu.
  • - Operite 12 listova sveže mente, ili dodajte kašiku suve mente.

Sve navedene sastojke stavite u teglu sa vodom i ostavite da prenoći, a sutradan uživajte u svom aromatičnom, mineralnom i zdravom napitku!

ODLIČAN IZBOR ZA TOPLE LETNJE DANE - HIDRO DETOX NAPITAK ZA VIŠE ENERGIJE

Za maksimalan učinak tokom dana u kojem nećete osećati umor, iscrpljenost i malaksalost je dovoljan unos tečnosti tokom celog dana. Međutim, ako vodi dodate neke ključne sastojke, Vaša energija i snaga će biti na zavidnom nivou.

Ukoliko Vašoj La Fantana vodi koja inače sadrži optimalan nivo minerala dodate malo soli, limuna i meda, Vaš organizam će Vam “uzvratiti” obiljem energije i elana za sve dnevne aktivnosti!

Ova kombinacija sastojaka, uz prirodno prisutne minerale u izvorskoj La Fantana vodi će Vas okrepiti, pravilno hidrirati i podići nivo Vaše energije, i u potpunosti eliminisati osećaj umora i iscrpljenosti koji mnogi od nas osete u nekom trenutku tokom dana, što je samo posledica neadekvatne hidratacije.

Pazite na zdravlje, birajte najbolje za Vas i Vašu porodicu- birajte La Fantana vodu!