Zašto je baš 8 čaša vode dnevno dobro za Vaše zdravlje?

Zašto je baš 8 čaša vode dnevno dobro za Vaše zdravlje?

Svi smo već hiljadu puta čuli kako bi svakoga dana trebalo popiti minimum 8 čaša dnevno. Ali zašto baš toliko?

Stručnjaci tvrde da kada osetimo žeđ to znači da je telo već dehidriralo, tako da vodu treba piti pre nego što se žeđ javi. Ako uzmemo u obzir na čovek u proseku spava ili bi bar trebalo da spava 8 sati, u toku dana mu ostane još 16 časova za delovanje - rad i odmor. U periodu rada koji u proseku traje 8 sati dnevno, čovek troši energiju, a samim tim i vodu iz organizma mnogo više nego u periodu odmora odnosno mirovanja. Tada treba da pojača unos vode. Međutim, iako je nekadašnja krilatica bila 8 sati rada, 8 sati sna i 8 sati odmora, danas se period odmora zapravo koristi za obavljanje niza drugih aktivnosti koje takođe troše vodu iz organizma.

Kako se motivišete da popijete 8 čaša vode dnevno?

Na tebi je da odlučiš kako ćeš rasporediti tih 8 sati, ali evo nekoliko primera kako to možete učiniti.

• Možete piti čašu vode na svaka dva sata tokom perioda budnosti, odnosno 4 čaše vode za vreme radnog vremena i još 4 za vreme odmora i drugih aktivnosti.

• Druga opcija je da pijete više vode tokom perioda veće aktivnosti, recimo 5 ili 6 čaša, a 2 ili 3 čaše u periodu kada miruješ (gledaš TV, listaš društvene mreže, čitaš knjigu, slušaš muziku…)

• Treća je kako god ti odlučiš.

Motivacija može da bude bolje ukupno zdravstveno stanje, jer voda utiče na bolji rad organa, jer ih hidrira i snabdeva mineralima koji su im potrebni. Takođe, ona utiče na lepši izgled kose, kože i noktiju. Ono što posebno ljudi vole kod vode je to što može da pomogne da se utoli glad i da se manje jede, tako da pomaže i u gubljenju kilograma.

Kako da uvek imate dovoljno vode kod sebe?

Piti dovoljno vode deluje kao lak zadatak, ali kada počnete sa tom akcijom vidite da nije jednostavno uvek imati vodu uz sebe. Za kancelariju, šetnju i slične aktivnosti super je uvek imati flašicu vode uvek uz sebe. U kućnim uslovima sprovesti ovu zdravu naviku je dosta lakše, a naša preporuka je La Fantana boca od 8 litara. Možete je držati u kuhinji ili na radnom stolu, uvek će ti biti pri ruci i podsećati Vas da se redovno hidrirate. Naša boca od 8 litara je dovoljna da pokrije nekoliko dana tako da ispunite svoj cilj i svakoga dana pijete minimum 8 čaša vode. Uvođenje ove navike u svoju svakodnevnicu učiniće čuda od Vašeg zdravlja i koncentracije. Zato počnite odmah.

Kako i koji paket da naručite?

Ukoliko naručujete prvi put vodu u bocama od 8 litara, onda bi trebalo da izaberete jedan od START paketa koji podrazumeva kupovinu 3, 4, 6, 8 ili 10 boca, metalni stalak i slavinu.

Ako si već poručivao, onda je za Vas DOPUNA paket od 3, 4, 6, 8 ili 10 boca. Mi preuzimamo prazne boce i donosimo Vam nove.

Trenutna akcija!

La Fantana je spremila sjajnu ponudu za Vas, tako da ukoliko bilo koji naručite START paket od 8 litara (3, 4, 6, 8 ili 10 boca), dobijate popust od 50% na kupovinu staklene flašice, tako da voda uvek može biti uz Vas kada nisi kod kuće!

A ukoliko naručite bilo koji DOPUNA paket, dobijate popust 50% na La Fantana set od 3 čaše.