Mitrovo Polje – rodno mesto La Fantana vode

Mitrovo Polje – rodno mesto La Fantana vode

Blog

Izvor slike: http://bit.ly/VIaPHJ

Mitrovo Polje se nalazi u severozapadnom delu opštine Aleksandrovac, poznate po uzgoju grožđa i Župskoj berbi. Oivičeno je masivima Goča, Željina i Kopaonika i nalazi se na nadmorskoj visini od 650 do 730 metara. Netaknuta i zaštićena priroda koju krase borove i hrastove šume, livade koje su tokom leta prekrivene planinskim cvećem i bujnom travom, planinske staze i pašnjaci, čine da ovo mesto postaje sve interesantnija turistička destinacija. Bogatstvo prirode Mitrovog Polja ogleda se i u lekovitom bilju i šumskim plodovima poput: malina, jagoda, kupina, borovnice, pečuraka. Kroz Mitrovo Polje protiču reka Rasina i Zagrža sa svojim pritokama, koje su bogate ribom, među kojima su najznačajnije pastrmka, krkuša i klen.

Prelepa priroda, savršeno čist vazduh, nepostojanje industrije i vreve uobičajene za svakodnevni gradski život, pravi su melem za posetioce Mitrovog Polja. Ako vam je potreban istinski odmor i opuštanje, mir i tišina koju će narušavati samo cvrkut ptica, šum vetra i žubor reka, ovo mesto je naša topla preporuka za vaš odmor. Posebno ako „beg“ u prirodu planirate sa vašim mališanima. 

Za impresivnim geografskim položajem Mitrovog Polja ne zaostaje ni njegov kulturološki aspekt. Naime, Mitrovo Polje nije oduvek nosilo aktuelni naziv, već se on menjao kroz istoriju, čak je moguće povezati ovaj lokalitet sa kultom Boga Mitre, persijskog boga svetlosti!

Zahvaljujući svom prirodnom okruženju, Mitrovo Polje je poznato po kvalitetnim izvorima vode, na kojima je voda čista i poseduje sve osobine očuvane prirode. Na desnoj obali reke Rasine nalazi se Devojački izvor, sa termomineralnom vodom čija je prosečna temperatura 23°C. Vekovima postoji verovanje u narodu da su ovi izvori lekoviti, naročito za kožna oboljenja. Tako je nastala i legenda o devojkama koje su dolazile na izvor da se umiju, kako bi bile lepše.

Netaknuta priroda Mitrovog Polja krije još jedan dragulj – La Fantana vodu, dobro zaštićenu u dubinama mermernih slojeva formiranih pre više više od sto miliona godina. Naša moderna fabrika jedina je u zemlji koja je namenski sagrađena za proizvodnju vode koja se puni u boce koje se distribuiraju putem water cooler uređaja. U kompleksu fabrike nalazi se sve što je potrebno za njeno normalno funkcionisanje, od izvorišta, preko proizvodne linije za punjenje boca, procesa etiketiranja i uskladištenja, do laboratorije. 

Jubilej – desetogodišnjicu rada fabrike obeležavamo uvođenjem nove proizvodne linije za flaširanje vode u PET ambalaži zapremine 0,5 litara. Na ovaj način vam je voda  vrhunskog kvaliteta sa uravnoteženim sadržajem minerala i neutralnim, veoma prijatnim ukusom, uvek pri ruci. La Fantana sada dolazi do vas u praktičnom i elegantnom pakovanju, u opciji negazirane i gazirane prirodne mineralne vode.