Put oko sveta uz šoljicu kafe

Zašto voda zaslužuje posebno mesto u Vašem danu?

Blog

Koliko će naš dan biti uspešan dobrim delom zavisi od adekvatnog unosa vode kao najdragocenije tečnosti potrebne za pravilno funkcionisanje našeg organizma.  Ovim blog postom želimo da Vas podsetimo kako nam konzumiranje vode pomaže da budemo zdraviji i  produktivniji, da izgledamo i osećamo se dobro.

Telesna težina

Voda je jedan od najboljih “alata” za regulisanje telesne težine. Ova esencijalna tečnost koju svakodnevno unosimo u svoj organizam fantastična je zamena za visoko kalorične napitke, kao što su gazirana pića i alkohol. Ne sadrži masti, kalorije, ugljene hidrate niti šećere. Ima i neutrališuće dejstvo na glad – često mislimo da smo gladni, a u stvari je dovoljno da se okrepimo vodom. Ako je održanje željene telesne težine i gubitak suvišnih kilograma i Vaš cilj, držite se vode.

Telesna energija

Nedostatak tečnosti u organizmu može uskratiti efikasnu potrošnju energije, zbog čega dolazi do umora. Ako osećate žeđ, znači da ste već dehidrirali. U slučaju vrtoglavice, malaksalosti, zamora i glavobolje – čaša vode je pravi spas.  

Zdrava koža

Konzumacija vode podstiče pročišćavanje Vaše kože, zbog čega ćete izgledati vitalnije i svežije. Obavežite se da svakodnevno pijete optimalnu količinu vode i uočićete rezultate u ogledalu za samo nedelju dana.

Digestivni problemi

Naš digestivni sistem potražuje određenu količinu vode kako bi najbolje funkcionisao. Voda često ume da smiri nervozan želudac, olakšava problem konstipacije i neutrališe osećaj težine u stomaku.

Detoksikacija tela

Voda ima fantastičnu ulogu da izlučuje toksine iz našeg tela. Što više vode pijete, Vaši bubrezi će bolje raditi svoj “posao” i eliminisati štetne materije iz organizma.

Efikasniji trening

Svi znamo da je neophodno piti vodu tokom fizičke aktivnosti, a da li ste znali da dehidratacija može da sabotira Vaš trening? Usporava Vas i otežava svaki pokret! Najbolje vreme za ispijanje vode za optimalan trening je dva sata pre, dok se umereno konzumiranje tečnosti u toku i nakon treninga podrazumeva.

Šest trikova za bolju hidrataciju

1.       Popijte čašu vode pre svakog obroka.

2.       Neka voda uvek bude na Vašem radnom stolu.

3.       Ako imate potrebu za grickalicama ili slatkišima, popijte čašu vode.

4.       Zamenite sokove, gazirana i alkoholna pića vodom.

5.       Osigurajte da flašica sa vodom uvek nađe mesto u Vašoj torbi.

6.       Vodite dnevnik unošenja tečnosti. Beležite broj ispijenih čaša pomoću brojnih smartphone aplikacija.

Uz La Fantana ponudu vode u bocama od 0,5 litara, voda visokog kvaliteta sada Vam je dostupna u svakom trenutku i u svakoj prilici. Elegantno upakovana, La Fantana voda dolazi do Vas u opciji negazirane i gazirane prirodne mineralne vode.

Jubilej – desetogodišnjicu rada fabrike obeležavamo uvođenjem nove proizvodne linije za flaširanje vode u PET ambalaži zapremine 0,5 litara. Na ovaj način Vam je voda  vrhunskog kvaliteta sa uravnoteženim sadržajem minerala i neutralnim, veoma prijatnim ukusom, uvek pri ruci. La Fantana sada dolazi do Vas u praktičnom i elegantnom pakovanju, u opciji negazirane i gazirane prirodne mineralne vode.